latinica  ћирилица
22/01/2023 |  15:29 ⇒ 16:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Српска листа осудила напад на српског дjечака у Сувом Долу

Напад на српског дечака Лазара М. од стране групе Албанаца у Сувом Долу пред очима "Куртијевих специјалаца" је наставак плана Аљбина Куртија да се Срби застраше и протjерају са Косова и Метохије, саопштила је данас Српска листа.
Српска листа -
Српска листа

Након покушаја убиства Стефана и Милоша у Штрпцу и пребијања Стефана Томића у Клокоту, у свега неколико недjеља петнаестогодишњи Лазар М. је четврто српско дете које су напали албански екстремисти.

- Свjесни да ће и овај напад неко релативизовати желимо да нагласимо да су ове силеџије и екстремисти Лазара претукли само зато што је Србин, и зато што је вишегодишња пракса да се они који нападају Србе, нашу дjецу и имовину не кажњавају. Диктаторски режим Аљбина Куртија својим дjеловањем и политичким изјавама промовише и подстиче насиље као начин за рjешавање политичких проблема. Оно што је најопасније је ћутање међународних представника", наведено је у саопштењу СЛ.

Српска листа осудила је напад на Лазара, јер је, како наводе, то напад на свако српско дijете, и сваку српску породицу на овим просторима.

- Уједно захтijевамо да се одговорни пронађу, лише слободе и адекватно казне, као и да се најхитније појача присуство међународних безбjедносних снага у српским срединама како би се есктремисти одвратили од напада на Србе, нашу децу и имовину - истакнуто је у саопштењу СЛ.