latinica  ћирилица
22/01/2023 |  15:32 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

Отац претученог дјечака: Лазар је модар и уплашен након мучког напада Албанаца (ВИДЕО)

Отац петнаестогодишњег српског дјечака, кога су у јутрос у Сувом Долу претукла четворица Албанаца, каже да је његов син након мучког напада албанских екстремиста модар од батина, уплашен и да једва проговара.
Нападнут дјечак у Сувом Долу (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Нападнут дјечак у Сувом Долу (Фото: Канцеларија за КиМ)

Златко М. открио је да је његов син нападнут док је ишао на посао у сјеверном дијелу Косовске Митровице, који је радио викендом како би себи нешто зарадио, иако је још школарац.

Према његовим ријечима, аутомобил у којем су били Албанци појавио се ниоткуда чим је Лазар изашао из зграде у којој живи

- Они су га питали нешто на албанском језику, а Лазар није знао да одговори и тако су схватили да је у питању Србин. Изашли су из аута, четворица их је било, узели су му телефон и испребијали га, ишутирали - испричао је Златко М. за Вечерње новости.

Како је описао, Лазар се потом склонио у зграду у близини, за коју зна да у њој живе Срби, гдје је потражио помоћ.

- Пошто су му Албанци украли и телефон, није могао ни да обавијести породицу о томе шта му се догодило, већ су то урадили људи из зграде у коју је ушао након што је нападнут - објаснио је Лазаров отац.

Он каже да ни сам нема ријечи за оно што се догодило његовом сину, који је још дијете од 15 година и зна само за кућу, школу и то што повремено ради викендом.

- Никад се ово неће зауставити - закључио је отац претученог петнаестогоишњака, који је након напада одвео сина у болницу у Косовској Митровици, гдје су му констатоване повреде главе, хематоми и подливи испод ока.

Дјечак, кога су честворица старијих Албанаца ударали и у предјелу груди и стомака, послије указане љекарске помоћи и детаљних прегледа отпуштен је на кућно лијечење.