latinica  ћирилица
22/01/2023 |  15:43 ⇒ 17:20 | Аутор: СРНА

Боља ситуација на путевима

Падавине су у већини крајева знатно ослабиле или потпуно престале, тако да је ситуација на путевима боља, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

У нижим предјелима коловози су претежно мокри и клизави, док у вишим предјелима и преко планинских превоја има расквашеног, понегдје и угаженог снијега на коловозу.

Возачима из АМС скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима и савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због сњежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог - Кланци преко превоја Морине.

На путном правцу Сарајево - Рогатица преко Романије и даље је обавезна употреба ланаца за теретна возила са приколицом и шлепере.

На путу Посушје - Блидиње - Јабланица, због снијега и вјетра, тренутно је на снази забрана кретања за теретна возила.

На путу Рипач - Босански Петровац - Дрвар, као и на путевима на подручју Ливна, Купреса, Томиславграда и Гламоча јак вјетар ствара сњежне наносе.

На граничним прелазима Велика Кладуша, Козарска Дубица, Градишка, Доња Градина и Рача појачан је интензитет саобраћаја на излазу, а на граничном прелазу Зупци на улазу у БиХ.

На осталим граничним прелазима задржавања су краткотрајна.

Због зимских услова вожње, на граничном прелазу Изачић на снази је забрана кретања за теретна возила са приколицом и шлепере.

У Црној Гори је на снази забрана саобраћања на путном правцу Шћепан Поље - Плужине, па возаче који намјеравају да путују у Црну Гору из АМС моле да избјегавају путовање ка граничном прелазу Хум/Шћепан Поље.