latinica  ћирилица
23/01/2023 |  07:44 ⇒ 07:49 | Аутор: РТРС

Преко Романије снијег, у нижим предјелима коловози мокри и клизави

На путном правцу Сарајево-Рогатица преко Романије обавезна је употреба ланаца за теретна возила са приколицом и за шлепере, а у нижим предјелима јутрос се вози по мокром и клизавом коловозу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Бањалука-снијег - Фото: РТРС
Бањалука-снијегФото: РТРС

На западу и у централним крајевима пада снијег понегдје јачег интезитета и задржава се на коловозу, посебно на дионицама у вишим планинским предјелима, гдје га на коловозу има до пет центиметара.

Због сњежних сметова у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Улог-Кланци преко превоја Морине.

На путним правцима Рипач-Босански Петровац, Дрвар-Босански Петровац, Рисовац-Блидиње-Посушје, Купрес-Шуица-Ливно, Гламоч-Млиниште, као и на путевима на подручју Босанског Грахова додатне потешкоће возачима причињава јак вјетар, који ствара сњежне наносе.

У осталим подручјима коловоз је мокар и мјестимично клизав. На подручју Оџака магла смањује видљивост до 100 метара. Током дана, због температурних инверзија, повећана је опасност од одрона камења на коловоз.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелу "Чиљеговићи" на путу Лапишница-Љубогошта.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

На граничним прелазима задржавања су краткотрајна. Због зимских услова вожње, на граничном прелазу Изачић на снази је забрана кретања за теретна возила са приколицом и шлепере.