latinica  ћирилица
23/01/2023 |  08:26 ⇒ 08:32 | Аутор: РТРС

Током дана облачно, падавине понегдје

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати претежно облачно вријеме, понегдје ће у нижим крајевима падати киша, а у вишим снијег, па ће доћи и до повећања сњежног покривача.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Током пријеподнева преовладаваће облачно са падавинама, на југу и крајњем сјеверу дуж ријеке Саве падаће киша која ће се понегдје ледити при тлу, а у осталим предјелима снијег.

Јачи снијег уз пораст сњежног покривача очекује се у вишим предјелима на западу и на планинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Од средине дана падавине слабе, биће претежно суво и облачно вријеме уз падавине још понегдје.

На сјевероистоку очекује се нешто топлије уз повремену кишу и топљење снијега. Увече и у ноћи биће облачно уз слаб снијег, а на сјеверу киша.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни и источни вјетар, у Херцеговини југоисточни.

Максимална температура ваздуха биће од један до шест, на југу и сјевероистоку до девет, у вишим предјелима од минус један степен Целтијусов.

Јутрос преовладава облачно вријеме са сусњежицом и снијегом, а у Херцеговини кишом.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус шест, Кнежево, Дрвар и Мраковица минус два, Мркоњић Град и Шипово минус један, Приједор, Соколац, Хан Пијесак, Калиновик, Нови Град, Чемерно, Бихаћ, Бугојно и Рибник нула степени.

У Бањалуци, Добоју, Рудом, Санском Мосту, Тузли и Сребреници јутрос је измјерен један степен, у Зворнику и Гацку два, Бијељини, Вишеграду и Српцу три, Билећи четири, Требињу и Мостару пет, те Неуму 10 степени Целзијусових.

У протекла 24 часа у Требињу је пало највише кише - 37 литара по метру квадратном, у Билећи 33, на Мраковици 15, у Приједору 11, у Зворнику 10, у Бањалуци, Шипову и Новом Граду по осам, у Гацку и Рибнику по седам, у Српцу шест, Мркоњић Граду, Кнежеву и на Чемерну по пет, у Калиновику четири, а у Добоју три литра кише.

Највише снијега има на Чемерну гдје је јутрос измјерено 48 центиметара, у Калиновику и Мраковици је било по 40, у Кнежеву 25, у Гацку 23, на Сокоцу и у Шипову по 20, на Хан Пијеску 18, у Рибнику 16, у Мркоњић Граду 13, у Новом Граду 12, у Приједору осам, у Бањалуци седам, у Сребреници шест, у Српцу три, а у Добоју и Рудом по два центиметра снијега.