latinica  ћирилица
23/01/2023 |  10:53 ⇒ 10:59 | Аутор: РТРС

Ђокић: Подршка српском јединству и институцијама у Београду

Социјалистичка партија са предсједником Петром Ђокићем на челу у потпуности подржава институције Србије које предводи предсједник Александар Вучић када је у питању очување виталног и националног интереса и територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије, саопштио је данас Петар Ђокић, предсједник странке.
Петар Ђокић (Уступљена фотографија) -
Петар Ђокић (Уступљена фотографија)

Све што се претходних дана дешавало, када су у питању дипломатски иступи Запада, указује на то да је Србија, како сматра Ђокић, изложена великом притиску како би се дошло до коначног рјешења у вишедеценијском спору између српских и привремених косовских институција.

- Пред предсједником Александром Вучићем и Владом, посебно пред министарством спољних послова које предводи господин Ивица Дачић је преломни тренутак да остану досљедни у борби за очување јужне српске покрајине, а да истовремено покажу способност и спремност да истрају на европском путу. Београд у том погледу има пуну подршку Социјалистичке партије и Републике Српске - каже Ђокић.

Оснивање Заједнице српских општина би, како закључује први социјалиста Српске, било једини гарант безбиједности српског народа на Космету.

- Привремена власт у Приштини десет година одбија да имплементира оно што је потписала, а то је оснивање Заједнице српских општина. Србија је свих ових година радила све што је било у њеној моћи да заштити свој народ и очува своју територију. Сада је вријеме за јединство и стрпљење како би се дошло до најбезболнијег рјешења. Предсједник Вучић, шеф дипломатије Ивица Дачић и остале институције имају капацитет да то и остваре и вјерујем да ће из оног што им слиједи да извуку максимум, за добробит српског народа - истиче Ђокић.