latinica  ћирилица
23/01/2023 |  11:09 ⇒ 12:34 | Аутор: РТРС

У Невесињу у двије подручне школе настава почела онлајн (ВИДЕО)

Ученици средњих и основних школа у Републици Српској поново у школским клупама - почело је друго полугодиште у школској 2022/23. години. Обезбијеђени су сви материјални услови за несметано одвијање наставног процеса. У Невесињу због великог сњежног покривача и нерашчишћених путних праваца у двије подручне школе настава је почела онлајн.
Учионица - Фото: РТРС
УчионицаФото: РТРС

Звоно за почетак другог полугодишта изостало је у двије подручне школама у мјесту Биоград и Бежђеђе у општини Невесиње. За десетак ученика настава је онлајн. У току је рашчишћавање путне комуникације, како би се што прије, редован наставни процес успоставио.

- Механизација је на терену и врши се чишћење путева те се очекујемо да ће се већ сутра и у тим подручјима ићи редовно на наставу. Гријање је успостављено и већ смо почели гријати просторије да би јутрос било топло у свим школама -  истакла је Мара Шаран директор ОШ "Ристо Пророковић" Невесиње.

Топле учионице су дочекале већину ученика у Републици Српској. Обезбијеђени су сви материјални услови за несметано одвијање наставног процес, а Влада је обезбједила и додатна средства за гријање.

- Прије свега желим свим ученицима и запосленим да пожелим срећан почетак другог полугодишта у цијелој Републици Српској. Гријање је на задовољавајућем нивоу и захвалио бих се Министарству које је обезбиједило додатна средстав на крају првог полугодишта, тако да ниједна школа нема проблем - каже Милорад Надаждин предсједник актива директора основних школа за регију Источне Херцеговине.

Наташа Цвијановић, помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање додала је да је потребно континуирано улагање.

Врше се и појачане полицијске контроле саобраћаја, с акцентом на брзину, непрописно паркирана возила у зонама школа. Обратиће се пажња и на све друге прекршаје, који могу да угрозе безбједност ученика у саобраћају.