latinica  ћирилица
23/01/2023 |  11:26 | Аутор: СРНА

Акција "Спарта"; Три полицајца ухапшена због корупције

Три полицијска службеника МУП-а Кантона Сарајево ухапшена су у акцији кодног назива "Спарта" због кривичних дјела золупотреба положаја или овлаштења и примање дара и других облика користи, саопштено је из кантоналног Тужилаштва.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

Ухапшени су полицајци чији су иницијали Е.В, М.К. и М.Т.

У оквиру акције, спороведене по налогу Тужилаштва, извршени су претреси на више локација на подручју Кантона Сарајево и Босанско-подрињског кантона, а претресени су станови, куће и аутомобили осумњичених.

Ухапшени полицајци сумњиче се да су у протеклом периоду током обављања радних задатака на улицама Кантона Сарајево заустављали возила са страним регистарским таблицама и узимали новац од возача, не информишући их да имају могућност плаћања 50 одсто казне у року од осам дана.

Пола новца су узимали себи, а другом половином износа су уплаћивали казну у име возача којег су казнили.

Такође, они се сумњиче да су узимали комплетан износ на име плаћања новчане казне, без уплаћивања у буџет Кантона Сарајево, а узимали су и новац како не би писали прекршајне налоге.

Након криминалистичке обраде у МУП-у Кантона Сарајево осумњичени ће бити предати у надлежност кантоналног Тужилаштва, а након што их испита поступајући тужилац, биће одлучено о евентуалном приједлогу за притвор.