latinica  ћирилица
23/01/2023 |  12:30 ⇒ 13:11 | Аутор: Агенције

АО: Бизаран покушај да се српске заставе заплијене као руске (ВИДЕО)

Радници обезбјеђења на тениском турниру Аустралијен опен у Мелбурну проглашени су "расистима" због бизарног покушаја да заплијене српске заставе мислећи да се ради о заставама Руске Федерације, јавља британски лист "Дејли мејл".
Мелбурн, навијачи Новака Ђоковића (Фото: EPA-EFE/JOEL CARRETT) -
Мелбурн, навијачи Новака Ђоковића (Фото: EPA-EFE/JOEL CARRETT)

Корисници друштвених мрежа повезани са проруским медијима објавили су видео-снимак окршаја у којем су припадници обезбјеђења зауставили навијаче који подржавају српске тенисере.

- Ви сте расисти! То је српска застава! Србија је централни дио Балкана у Европи. Знате ли за ту државу? - упитао је службенике обезбјеђења један навијач који је носио српску заставу као огртач, након што су га зауставили и поручили му да су "руске заставе забрањене".

Службеник је након тога вербално напао навијаче, рекавши им да немају дозволу да га снимају. Навијачи су рекли да им није потребна дозвола за то, што је њега још више узнемирило, јер су му указали на још једну његову грешку, наводи "Дејли мејл".

Припадник обезбјеђења је затим покушао да слаже да су му навијачи рекли да "мрзе Хрвате", али је један од навијача нагласио да су његова дјевојка и његов најбољи пријатељ - Хрвати.

Припадник обезбјеђења је затим назвао навијаче "идиотима", прије него што му је млада колегиница тихо рекла да "застава јесте српска".

"Дејли мејл" подсјећа да руске и бјелоруске заставе јесу забрањене током турнира, али наглашава да "срамотну реакцију" чувара додатно погоршава чињеница да српска и руска застава имају "очигледне разлике", прије свега у редослиједу боја, а затим и у истакнутом грбу двоглавог орла са четири оцила на застави Србије.