latinica  ћирилица
23/01/2023 |  13:08 ⇒ 14:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић: Желио сам да побиједим са 3:0, одиграо сам најбољи меч ове сезоне

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је данас против Аустралијанца Алекса де Минора у осмини финала Аустралијан опена у Мелбурну одиграо најбољи меч ове сезоне.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL)

Ђоковић је за нешто више од два сата изборио пласман у четвртфинале првог гренд слем турнира сезоне, пошто је побиједио Де Минора са 6:2, 6:1, 6:2.

- Хвала што сте дошли. Не могу да кажем да ми је жао што нисте гледали дугачак меч. Стварно сам желио да побиједим 3:0, јер никад се не зна шта ће бити на терену. Носиш се са многим стварима на и ван терена - рекао је Ђоковић послије меча, у разговору на терену са Џимом Куријером.

Аустралијски тенисер је био равноправан Ђоковићу само у прва четири гема првог сета.

- Мислим сам да су првих четири-пет гемова били веома тијесни. Само један брејк у првом сету. Послије брејка сам почео да се осјећам слободније и опиштеније, да могу да пролазим агресивније. Осјетио сам да је он нервознији на крају првог и почетком другог сета. Осјетио сам да је то моја прилика да користим своје шансе. Тенис може да се промијени у моментима, тренуцима, поенима. Задржао сам фокус и одиграо најбољи меч ове године - навео је српски тенисер.

Ђоковић је истакао да данас није имао проблема са повредом задње ложе.

- Нисам осјетио ништа, данас је било сјајно. Хвала медицинском тиму, свима који су ми помогли да наставим да играм. Али не желим да славим прерано. Осјећао сам се добро први меч, други не тако добро, тако да знам да ствари могу врло брзо да се промијене. Задовољан сам како сам се кретао, како сам ударао лопту. Желим тако да наставим - додао је српски тенисер.

Ђоковић је посљедњи пут освојио Аустралијан опен 2021. године, а српски тенисер је и тада имао проблема са повредом.

- Попио сам много таблета ових дана, покушавао да замаскирам бол. То су пилуле против болова које не волим да узимам. Морао сам да нађем начин са тимом да наставим даље. Идем од дана до дана, данас је био најбољи од почетка турнира - истакао је пети тенисер свијета.

Ђоковић ће у четвртфиналу Аустралијан опена играти против Руса Андреја Рубљова.

- Он је констатно у врху свјетског тениса. Годинама је ту, има ватрену моћ, сервис је ту, експлозиван је и сличан је у неким аспектима Де Минору - закључио је Ђоковић.