latinica  ћирилица
23/01/2023 |  13:14 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Предаја није опција - министри се огласили послије кључне сједнице Владе Србије

Предсједник Србије Александар Вучић, на данашњој седници Владе Србије, информисао је премијерку Ану Брнабић и чланове Владе о разговорима око тзв. Косова и састанку са међународном "петорком", који је одржан у петак, саопштио је данас министар одбране Милош Вучевић.
Сједница Владе Србије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg) -
Сједница Владе Србије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)

- На данашњој седници Владе Републике Србије, предсједник Србије Александар Вучић информисао је предсједницу Владе и чланове Владе о разговорима око Косова и састанку са међународном 'петорком', који је одржан у петак - навео је Вучевић на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

Предсједник Србије присуствовао је сједници Владе Србије, на позив премијерке Ане Брнабић.

Планирано је да се Вучић обрати јавности у 20 сати.

Министарка за бригу о породици и демографију и члан Предсједништва СНС Дарија Кисић изјавила је данас да пружа подршку Вучићу и изразила увјерење да ће он донијети најбољу одлуку за српски народ и Србију.

- Са тешким и наизглед нерјешивими ситуацијама по своју земљу могу да се изборе само храбри, одважни и непоколебљиви, они који своју отаџбину воле изнад свега - написала је Кисић на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Prof. dr Darija Kisić (@darijakisictepavcevic)

Министар унутрашњих послова и члан Председништва СНС Братислав Гашић такође је пружио подршку Вучићу, наводећи да су притисци и изазови са којима се Србија и Вучић суочавају ових дана најтежи до сада.

- Српска напредна странка једино на челу са Александром Вучићем може сачувати мир и стабилност и наставити путем напретка. Једино Александар Вучић може очувати и сачувати суверену и јаку Србију, Србију која се бори за свој народ, Србију која је снажна и која свакога дана напредује - изјавио је Гашић.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је да је важно да се сложно и уједињено стане уз председника Србије како би му се пружила додатна подршка.

У објави на Инстаграму он је истакао да је таква подршка неопходна како би Вучић Србију повео правим путем, чувајући мир и стабилност Србије и читавог региона.

      View this post on Instagram

A post shared by Горан Весић (@vesicg)