latinica  ћирилица
23/01/2023 |  13:41 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Чубриловић са представницима АМС: Унаприједити услуге и безбједност у саобраћају

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић састао се данас са руководством Ауто-мото савеза Републике Српске на тему унапређења услуга овог удружења и заједничких активности на унапређењу безбједности саобраћаја у Српској.
Чубриловић са представницима АМС РС - Фото: РТРС
Чубриловић са представницима АМС РСФото: РТРС

Генерални секретар Ауто-мото савеза Зоран Стевановић упознао је министра Чубриловића са реализованим активностима у претходном периоду и новинама у раду, истакавши да су капацитети Ауто-мото савеза из године у годину на високом нивоу, технички и технолошки опремљени у складу са потребама и захтјевима модерног доба.

Министар Чубриловић упутио је подршку Ауто-мото савезу Републике Српске, наводећи да је да је Ауто-мото савез значајан и поуздан партнер Републици Српској и да је током 30 година постојања успјешно одговорио на све задатке, због чега данас има водећу улогу у систему безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске, превенцији, систему информисања о стању на путевима, пружању помоћи на путу, како у Републици Српској, тако и у БиХ, те земљама региона и Европе.

- Ауто-мото савез је удружење које континуирано унапређује свој рад и које је оперативно двадесет четири часа, а осим бесплатног уклањања возила у случају саобраћајне незгоде, омогућено је и бесплатно уклањање возила у случају квара на путевима или јавним површинама до најближе безбједне локације или ауто-мото друштва - истакао је Чубриловић.

Стевановић се захвалио је министру Чубриловићу на исказаној подршци, истакавши да Министарство саобраћаја и веза Републике Српске у континуитету пружа значајан допринос унапређењу безбједности саобраћаја у Републици Српској, кроз системске мјере и квалитетна законска рјешења.

На састанку је оцијењено да је у циљу унапређења безбједности саобраћаја неопходна савремена саобраћајна инфраструктура, квалитетна законска регулатива и добра сарадња надлежних институција и релевантних субјеката безбједности саобраћаја.

Саговорници су најавили реализацију бројних превентивних активности у наредном периоду, оцијенивши да се само удруженим активностима и напорима свих надлежних институција може остварити заједнички циљ – смањење броја саобраћајних незгода и броја погинулих.