latinica  ћирилица
23/01/2023 |  14:01 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

У Болници Свети Врачеви нема радника који не долазе на посао

У ЈЗУ Болница Свети Врачеви Бијељина нема радника који не долазе на посао, а примају плату или било коју другу финансијску надокнаду, кажу у овој здравственој установи.
Болница "Свети Врачеви" Бијељина (фото:јзусветиврачеви) -
Болница "Свети Врачеви" Бијељина (фото:јзусветиврачеви)

- Присуство радника на радном мјесту свакодневно се контролише поштујући одговарајуће процедуре. Евиденција радне присутности се врши на дневном и мјесечном нивоу у намјенски прописане обрасце, гдје се уписују дневни рад, ноћни рад, дежурства и приправност радника, али и број дана привремене спријечености за рад за сваког радника који је на боловању - наводи се у саопштењу ове здравствене установе.

Истичу да су радници Болнице, који су привремено спријечени за рад, дужни своје одсуство оправдати достављањем извјештаја о привременој неспособности за рад.

- Овај образац им издаје породични љекар или првостепена комисија,а контролу над професионалним радом ових лица врши Фонд здравственог осигурања Републике Српске. На основу достављених образаца врши се мјесечни обрачун плате, а наша установа о томе редовно извјештава Министарство здравља и социјалне заштите, те је било који облик злоупотребе немогућ - истиче се у саопштењу.