latinica  ћирилица
23/01/2023 |  15:22 ⇒ 15:25 | Аутор: РТС

Српска листа осудила напад и захтијева моментално повлачење РОСУ са сјевера КиМ

Српска листа саопштила је да је рафална паљба Куртијевих специјалаца на Србе код илегалног пункта на мосту код Бистричке рijеке у којој је тешко рањен М. Д. кап која је прелила чашу након серије напада на Србе од Нове године на овамо.
Српска листа -
Српска листа

- Након што је за Бадњи дан припадник тзв. Косовских безбедносних снага пуцао у српску дjецу у Штрпцу, данас су Куртијеви специјалци изрешетали возило у коме су била двојица Срба и том приликом пуцали са циљем да убију - наводи се у саопштењу.

Из Српске листе додају да недjељама упозорају на непрофесионално понашање Куртијевих специјалаца који настоје да својим дjеловањем застрашују српски народ и изазивају инциденте, и инсистирамо да међународна заједница осуди бруталност ових криминалаца у униформама, нажалост нема одговора те не чуди данашњи брутални напад који је само наставак антисрпске хистерије режима у Приштини.

Захтijевају моментално повлачење свих Куртијевих специјалаца са сjевера Косова и Метохије и хапшење и санкционисање оних који су данас покушали да убију двојицу Срба који су били у аутомобилу.

- Још једном наглашавамо да даље присуство ових формација нас може довести у спиралу догађаја које ће неповратно угрозити мир на овим просторима - наводи се, између осталог, у саопштењу Српске листе.