latinica  ћирилица
23/01/2023 |  17:10 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Бањалука: Сутра коначан став о начину исплате једнократне помоћи пензионерима (ВИДЕО)

Сутра ће се знати коначан став о начину исплате једнократне новчане помоћи бањалучким пензионерима. За пензионере новац треба буде исплаћен на текуће рачуне, а да се техника исплате накнадно усагласи. Из Градске управе потврда да ће настојати да буде исплаћен максималан износ од 100 марака до краја мјесеца.
Станивуковић и пензонери - Фото: РТРС
Станивуковић и пензонериФото: РТРС

Након више од годину дана, најстарија популација у Бањалуци за седам дана добиће од града једнократну новчану помоћ. У Удружењу пензионера кажу да ју је потребно уплатити на текући рачун а не као уплата за струју како је раније био приједлог.

- С обзиром да смо неке ставове привели крају на обастрано задовољство свих пензионера да ће им бити исплаћено на текуће рачуне, још ће данас градоначелник са својим тимом сагледати могућности на који начин - рекао је Зоран Улетиловић, предсједник Удружења пензионера Бањалука.

Скупштинска већина остаје и даље при свом ставу да се пензионерима уплати 100 марака како је раније било договорено. Уколико буде препреке спремни су и за ванредну сједницу.

- Данас сам од стране градоначелника обавјештен да постоје одређене препреке, за такву реализацију ја не видим никакву препреку али ако постоје одржаћемо сједницу - поручио је Саша Чудић, потпредсјендик Скупштине града Бањалука.

Да ли ће пензионери добити 60 или 100 марака, градоначелник није прецизирао. Спорна је каже техника исплате пензионерима, јер у градском буџету подршка пензионерима стоји као дознака гранта Електропривреди.

- Трудићемо се да то буде у максималном износу. Уговор који ћемо правити са Поштама и Фондом ПИО знаћемо којег ће датума тачно бити да ли 28. или 30. јануар - поручио је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Нови састанак пензионера и градоначелника је сутра,након чега ће бити познат тачан износ једнократне помоћи. Најављена је и могућност израде картица пријатељства са градом помоћу којих би пензионери могли остваривати одређене попусте при куповини робе.