latinica  ћирилица
23/01/2023 |  18:26 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

РК Борац: Протести у центру Бањалуке (ВИДЕО)

Рукометни клуб Борац уз подршку осталих спортских колектива у Бањалуци одржао је данас протесте због, како тврде, незаконитог одузимања пословног простора у центру Бањалуке.
Рукометни клуб "Борац "(Фото: РК Борац) -
Рукометни клуб "Борац "(Фото: РК Борац)

Неколико стотина људи окупило се у највећем граду Српске, а међу њима је било активних и бивших спортиста, те спортских радника, те навијача Борца који су дошли да изразе своје незадовољство, због, како кажу незаконитог отимања имовине РК “ Борац” . Они су протестном шетњом, од Народног позоришта Републике Српске до “Окружног суда Бањалука” пружили подршку бившем шампиону Европе, а током окупљања прочитано је и 10 захтјева упућених републичким и локалним властима и институцијама.

Протестима је пристуствовао и Градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, који је најавио правну помоћ црвено-плавима али и састанак са челницима клуба.

У саопштењу које је достављено медијима, Небојша Торбица, који је у правном спору са РК Борац, око просторија у Српској улици, сматра да је по закону укњижио комплетан објекат.

Данашњи протест завршен је без инцидената, а епилог овог спора биће познат у наредном периоду. Правне борбе око овог врло актракитвног објекта, чини се тек почињу.