latinica  ћирилица
23/01/2023 |  18:40 ⇒ 19:04 | Аутор: sputniknews.com

Петковић: Још једна дезинформација Приштине о нападу на возило са два Србина

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изнио још једну дезинформацију о специјалној јединици полиције тзв. Косова РОСУ чији су припадници пуцали код нелегалног пункта на Бистричком мосту на возило у којем су се налазила два Србина, од којих је један рањен.
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Петар Петковић (Фото: FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

- На мјесту гдје је РОСУ пуцао у Миљана Делевића постоје надзорне камере. Зашто Свечља не пусти снимак да сви виде шта се заиста догодило? - поручио је Петковић на Твитеру. 

Он је казао да је Делевић добио метак у леђа и да је ауто у којем је био изрешетан у задњем дијелу.

- То јасно показује да су Срби бјежали од метака, а не нападали! Престаните да лажирате чињенице, неће вам проћи! - истакао је Петковић.

Свечља је претходно на Твитеру написао да је дубоко забринут због инцидента у Лепосавићу.

- Двије особе су возилом покушале да избјегну полицијски пункт. Намјерно су удариле у аутомобил Косовске полиције и довеле животе полицајаца у опасност. Службеници КП су били приморани да пуцају у правцу возила како би неутралисали ситуацију - написао је Свечља.

Он је додао да је истрага о инциденту у току и да је тзв. полицијски инспекторат Косова активно укључен у њу.

- Желим да будем јасан - било какав облик насиља над нашом полицијом неће бити толерисан. Заштита грађана и органа за спровођење закона је наш главни приоритет - навео је Свечља.