latinica  ћирилица
23/01/2023 |  18:46 ⇒ 18:53 | Аутор: РТС

Супруга рањеног Делевића: Забринута сам за њега, сутра ће бити пребачен у Крагујевац или Београд

Ана Делевић, супруга Миљана Делевића који је рањен када су на њега пуцали припадници РОСУ на Бистричком мосту у Лепосавићу, каже да је веома забринута за здравствено стање свог супруга, јер му је оштећено плућно крило, као и да ће он сутра бити пребачен из болнице у Краљеву у Крагујевац или Београд на даље лијечење, пише Косово онлајн, а преноси РТС.
Миљан Делевић (Фото: TANJUG/ PRIVATNA ARHIVA, fotografija niske rezoolucije/ nr) -
Миљан Делевић (Фото: TANJUG/ PRIVATNA ARHIVA, fotografija niske rezoolucije/ nr)

Ана Делевић је истакла да је забринута и за свог сина који је на телевизији видио да му је отац рањен, иако је она покушала да заштити дијете и не каже му шта се догодило.

- Ја своје дијете не могу да смирим. Он непрестано плаче и дозива оца - рекла је Делевићева за Косово онлајн.

Указала је да се није чула са својим супругом и да ће са дјевером кренути у Краљево, те изразила наду да јој тзв. косовска полиција неће правити проблем када на прелазу буду видјели њено презиме и да ће је пустити да прође.

Сматра да је полиција данас пробала да заустави аутомобил у којем је био њен супруг како би га малтретирала, те да је сасвим оправдано што он није стао.

- Али постоје и други начини да се то ријеши. Ауто је начисто изрешетан. Могли су да јаве другој патроли да их заустави - рекла је Ана Делевић.

Истакла је да иако њен супруг није витално угрожен, има тешку повреду плућа, те да страхује да се ситуација не закомпликује.

Навела је ће сутра бити пребачен из Краљева у Крагујевац или у Београд.

- Ситуација је страшна! Зашто се ово дешава? Шта ја да радим ако се мом супругу нешто деси? Да ли треба да изађем на улицу и пуцам у Албанце и њихове аутомобиле? - упитала је Делевићева.

Поручила је да надлежни морају да реагују на ову ситуацију, али да она у овом тренутку само жели да њен супруг буде добро и да некако умири своје дијете које се потресло.

Подсјетимо, припадници специјалне јединице полиције тзв. Косова РОСУ пуцали су данас код пункта на Бистричком мосту на возило у којем су се налазила два Србина, на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

Том приликом рањен је Миљан Делевић док је његов сувозач Душан С. пуком срећом прошао без повреда, док је читав аутомобил изрешетан.