latinica  ћирилица
23/01/2023 |  19:29 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Невоље због снијега и нерашчишћених путева у Српској (ВИДЕО)

Снијег, који је претходних дана падао у Републици Српској, донио је бројне невоље становништву.
Гацко - Фото: РТРС
ГацкоФото: РТРС

Најтежа ситуација је на подручју Крупе на Уни, гдје су многа села и даље без електричне енргије, а путеви нису очишћени.

У појединим школама у сјеверозападном дијелу и на југу Српске није почела настава. Стање у Херцеговини се стабилизује, али је неколико гатачких села и даље у блокади због поплава.

Многа села у Подгрмечу су одсјечена од свијета јер су путеви неочишћени. Дошло је и до прекида у снабдијевању електричном енергијом.

И сеоска подручја у Новом Граду протекле ноћи остала су без струје, а у неким подручним школама због неочишћених путева нема наставе.

Снијег је правио проблеме и у Козарској Дубици. Због оборених стабала неки локални путеви били су непроходни, па су интервенисале дежурне службе.

У Костајници је било проблема у снабдијевању електричном енергијом, али су кварови отклоњени.

На подручју Гацка висина снијега је изнад тридесет, док је у појединим селима и до 70 центиметара.

Проходни су и сви магистрални правци на подручју Невесиња. Екипама за рашчишћавање преостало је да прочисте путеве до најудаљенијих села. Непроходан је регионални пут преко планинског превоја Морине.

Због лоших временских услова и неочишћених путева, настава у другом полугодишту невесињске Основне школе "Ристо Пророковић" није почела, али се очекује да сутра и тамо ђаци крену у школу.