latinica  ћирилица
23/01/2023 |  19:56 ⇒ 20:01 | Аутор: РТС

Србија се побједом над Холандијом опростила од Свјетског рукометног првенства

Рукометаши Србије савладали су екипу Холандије 32:30 у трећем колу групне фазе Свјетског првенства. "Орлови" су овом побједом завршили такмичење и заузели 11. мјесто на шампионату свијета.
Рукометаши Србије (ФОТО:  EPA-EFE/Zbigniew Meissner POLAND OUT) -
Рукометаши Србије (ФОТО: EPA-EFE/Zbigniew Meissner POLAND OUT)

Рукометаши Србије су побједом над Холандијом 32:30 завршили учешће на Свјетском првенству.

"Орлови" су овим тријумфом завршили на 11. мјесту на турниру свијета у рукомету и нису успјели да изборе квалификације за Олимпијске игре у Паризу.

Прилику за играње у главног граду Француске 2024. године имаће на Европском првенству наредне године у Њемачкој.

Нада је пала у воду послије тријумфа Хрватске над Бахреином у Гетеборгу. Испред Србије је и Словенија због боље гол-разлике.

Најефикаснији у селекцији Србије били су Марко Милосављевић са девет голова и Драган Пешмалбек са шест, док се код Холанђана истакао Кеј Смитс који је уписао шест погодака.

Тријумфом над репрезентацијом Холандије, Србија је прекинула неуспјешни низ у мечевима са селекцијама које долазе из Европе.

Наиме, Србија прије ове утакмице није добила европску репрезентацију на Свјетском првенству од 14. јануара 2013. године.

Прије побједе над Холанђанима, "орлови" су били бољи од Бјелорусије 2013. године на турниру у Шпанији.

Те се може рећи да је резултат Србије највећи успјех рукометне селекције "орлова" послије Свјетског првенства у Шпанији 2013. године.