latinica  ћирилица
23/01/2023 |  20:49 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркаши Црвене звезде побиједили екипу Цедевита Олимпије

Кошаркаши Црвене звезде побиједили су данас екипу Цедевита Олимпије 100:95 (26:23, 29:26, 29:23, 16:23) у оквиру 16. кола регионалне АБА лиге.
Црвена Звезда - Олимпија (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Црвена Звезда - Олимпија (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Најбољи појединац у редовима "црвено-бијелих" био је Факундо Кампацо са 19 поена, док је Огњен Добрић додао 18. У екипи гостију истакао се Јоги Ферел који је постигао 24 поена.

Гости су боље отворили меч и користили су простор који су им давали кошаркаши Црвене звезде. Послије лоших уводних минута, прве лаке поене постигао је Лазић. Током наставка обје екипе су шутирале одлично за три поена. Истакао се Вилдоза који је уз звук сирене постигао тројку са половине терена.

У трећој дионици домаћа екипа је направила 17 поена разлике и то је био резултат агресивне одбране. Кошаркаши Цедевита Олимпије су покушали да смање предност, углавном са линије за три поена и један период им је то успијевало. Кампацо је крајем треће и почетком четврте четвртине преузео одговорност и соло продорима доносио поене својој екипи.

Црвене звезда је тренутно друга на табели АБА лиге са 14 побједа и једним поразом, док је Цедевита Олимпија четврта са 12 побједа и три пораза.

У наредном колу "црвено-бијели" гостују екипи ФМП-а, док словеначка екипа дочекује Будућност.