latinica  ћирилица
23/01/2023 |  22:26 ⇒ 22:34 | Аутор: sputniknews.com

Америка се каје и тражи Новака – "Учинићемо све што је у нашој моћи"

Када је Новак Ђоковић стигао у Аустралију и почео да приређује спектакл, Америка је схватила шта је изгбуила прошле и шта би могла да изгуби ове године. Томи Хас, директор Мастерса у Индијан Велсу рекао је да ће турнир учинити све што је у њиховој моћи да доведе српског аса упркос томе што као невакцинисан и даље нема право да уђе у САД.
Новак Ђоковић (Фото:  EPA-EFE/FAZRY ISMAIL, илустрација) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL, илустрација)

Најбољи српски тенисер није прошле године могао да наступа на турнирима у Сједињеним Америчким Државама јер невакцинисани странци нису могли да уђу у ту земљу, а мјере су продужене и на ову годину.

Међутим, свјесни су организатори турнира колико губе одсуством Ђоковића па се због тога огласио Томи Хас, директор Мастерса у Индијан Велсу, који жели да пронађе начин да један од учесника буде и српски ас.

- Ми ћемо урадити све што је у нашој моћи да му омогућимо да игра у Индијан Велсу. У мојим очима би била штета да он не дође на ове турнире (Индијан Велс и Мајами), или да му не буде дозвољено да дође. Они би требало да укину ова правила средином априла. Било би лијепо да се одрекнемо тих обавеза мало раније како би он могао да дође и игра у Индијан Велсу и Мајамију. Мислим да жели да игра, па треба да му дамо шансу - рекао је прослављени њемачки тенисер.

Америчке власти претходно су истакле да неће бити никаквих промјена.

- Посљедња одлука је да до 10. априла неће бити разматрана промјена тог прописа, али заиста би било лијепо када би се предомислили и дозволили му да дође да игра у Индијан Велсу и Мајамију - додао је Хас.

Мастерс у Индијан Велсу одржава се од 6. до 19. марта, а одмах по завршетку почиње Мастерс у Мајамију који ће трајати до 2. априла.