latinica  ћирилица
24/01/2023 |  12:04 ⇒ 12:05 | Аутор: Вечерње новости

Никола Јокић продужава боловање

Никола Јокић, двоструки узастопни МВП НБА лиге, могао би да пропусти и трећи узастопни меч Денвер нагетса због проблема са повредом.
Никола Јокић (Фото: ЕPA-EFE/ERIK S. LESSER) -
Никола Јокић (Фото: ЕPA-EFE/ERIK S. LESSER)

Како је пријавио Денвер пред дуел са Њу Орлеанс пеликансима, који је на програму у ноћи између уторка и сриједе по средњоевропском времену, Сомборца и даље мучи тетива лијеве ноге коју је истегао.

Велика је вјероватноћа да тренер “грумења“ Мајкл Мелоун неће жељети да ризикује да се стање повреде српског кошаркашког аса погорша, већ да ће га оставити ван протокола, као што је био случај са Оклахомом и Индијаном.

Денвер без Јокића има побједу и пораз, али ће двобој са Пеликансима бити изузетно тежак и незгодан, поготово уколико њихов центар и најбољи играч не буде на паркету.

Како наводе амерички медији, ван протокола ће највјероватније бити и Мајкл Портер Џуниор који је и против Оклахоме меч пратио с трибина. У његовом случају разлог није повреда, већ су проблеми личне природе.

Наиме, његов 21-годишњи брат недавно је ухапшен и терети се за убиство, након што је изазвао саобраћајну несрећу са смртним исходом. Он је својим возилом ударио директно у други аутомобил, а возач је преминуо на лицу мјеста.

Денвер је у здравственом извјештају пред меч са Њу Орлеансом навео и повреду Боунса Хајленда који има угануће прста лијеве руке.