latinica  ћирилица
24/01/2023 |  12:26 ⇒ 14:37 | Аутор: РТС

Рањени Делевић биће пребачен на ВМА, Петковић: Напад РОСУ је много више од провокације (ВИДЕО)

Директор Опште болнице Краљево др Зоран Мрвић рекао је да је рањени Миљан Делевић стабилног здравственог стања и да ће бити пребачен на даље лечење у Београд на ВМА, на лични захтјев. Делевића је обишао директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић наводећи да је напад РОСУ много више од провокације.
Миљан Делевић (Фото: TANJUG/ PRIVATNA ARHIVA, fotografija niske rezoolucije/ nr) -
Миљан Делевић (Фото: TANJUG/ PRIVATNA ARHIVA, fotografija niske rezoolucije/ nr)

Миљан Делевић, кога су јуче припадници РОСУ ранили на магистралном путу Косовска Митровица – Лепосавић, биће пребачен из Краљева за Београд, гдје ће се, на лични захтјев, лијечити на Војномедицинској академији.

Директор Опште болнице у Краљеву др Зоран Мрвић рекао је да је Делевић стабилних виталних функција и да је рана коју је задобио обрађена како треба.

- Транспорт за ВМА је по личној жељи пацијента и ми ћемо то спровести у наредна два-три сата, нема знакова угрожености и здравља самог пацијента, надамо се брзом опоравку - навео је др Мрвић.

Рањеног Делевића данас је обишао и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић и пренио му поздраве предсједника Вучића. Навео је да је Делевић рањен само зато што је Србин.

- Када погледате ауто, видјећете да је изрешетан са задње стране, да је косовска полиција кренула прва у напад са намјером да убије Миљана и Душана, то ми је сада и Миљан потврдио, на крају крајева, ту су безбједносне камере које је инсталирала косовска полиција. Зашто Свечља не покаже камере, него наставља са пропагандом желећи да прикрива истину, да РОСУ сваки дан малтретира српски народ? - упитао је Петковић.

Истакао је да је то много више од провокације и да је метак могао да буде кобан по његов живот, због чега је и хитно пребачен у Краљево.

- На Бистричком мосту и свуда гдје су поставили пунктове, РОСУ полиција свакодневно зауставља и малтретира народ, држе их по неколико сати, скидају до голе коже, да би представили како Курти има моћ на сјеверу и да они владају на сјеверу - навео је Петковић истичући да дуге цијеви немају шта ту да траже.

Међународна заједница, додаје, мора да реагује и заустави зло из Приштине, јер то је једини начин да се сачувају мир и животи Срба.