latinica  ћирилица
24/01/2023 |  12:28 | Аутор: Б92

Звезда разматра бојкот Купа Кораћа?

КК Црвена звезда саопштила је да неће имати представника на жријебу Купа Радивоја Кораћа као и да ће накнадно одлучити да ли ће уопште наступити.
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda) -
Црвена звезда (Фото: KK Crvena zvezda)

Саопштење КК Црвена звезда преносимо у цијелости:

КК Црвена звезда Меридианбет обавјештава јавност да неће имати своје представнике на жријебању парова овогодишње завршнице Купа Радивоја Кораћа које ће се одржати у уторак у Београду.

Такође, клуб ће до почетка завршног турнира националног купа који ће се одржати у нишкој дворани Чаир од 15. до 18. фебруара ове године донијети и дефинтивну одлуку и да ли ће уопште учествовати на овом турниру и бранити титулу освојену прошле године.

КК Црвена звезда Меридианбет овим гестом јасно и недосмислено (без намјере да умањи успјех преосталих шест клубова који су учешће на том турниру заслужили) упозорава и посљедњи пут позива Кошаркашки Савез Србије да се придржава свог статута, врати српску кошарку у легалне оквире, и коначно санкционише адекватном и прописаном казном КК Партизан за најтежи могући прекршај, а то је напуштање завршнице српског првенства у јуну 2022. године – без икаквог објашњења и ваљаног образложења!

Прошло је седам мјесеци од тренутка када је првенство Србије и његова завршница обесмишљена одлуком једног клуба.

Правила су јасна, али се не примјењују.

По оној народној "сви се праве луди" КК Црвена звезда Меридианбет треба да прихвати ово ћутање и "озакони" нечију самовољу, као да се ништа није догодило?

КК Црвена звезда Меридианбет је народни клуб, клуб који је основан у овој земљи, и као такав, са милионима навијача и пореских обвезника ове земље, нема права да ћути на овај покушај понижавања националног шампионата Републике Србије!

Коначно, Кошаркашки Савез Србије поново организује такмичење у Нишу у коме имамо велики број присталица, и граду на чијем смо гостопримству увијек захвални.

Међутим, већ годинама КСС бира (овога пута на "електронској сједници" УО у децембру 2022.) за њега најлакше (не и нужно најбоље у том тренутку) рјешење, не размишљајући о неусловности дворане "Чаир" и свим проблемима организације утакмица које су претходних година доводиле до бројних тешких инцидената и тешких повреда гледалаца, чак и поред терена!

КК Црвена звезда Меридианбет зато и на овај начин, подсјећа оне који би да се све заборави (а то је КСС) да "само" почне да примјењује статут или ће све обесмислити у српској клупској кошарци – ако већ заправо није!

Јер, након свега наведеног, ко ће и каквом казном санкционисати КК Црвена звезда Меридианбет ако се не појави на завршници купа у Нишу? И са којим моралним правом?