latinica  ћирилица
24/01/2023 |  14:14 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

Радмановић-Сатлер: Избор Савјета министара иде добрим темпом

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић и шеф делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер данас су се у Сарајеву сагласили да је питање избора Савјета министара до сада ишло добрим темпом, изражавајући наду да ће тако и остати.
Сатлер и Радмановић - Фото: СРНА
Сатлер и РадмановићФото: СРНА

На првом састанку ове врсте који је Радмановић имао у овом мандату, разговарано је и о кандидатском статусу БиХ за чланство у ЕУ, као и задацима које је потребно испунити на овом путу, што ће, како је констатовано, захтијевати и активнију улогу Парламентарне скупштине БиХ.

Сатлер, који је специјални представник ЕУ у БиХ, интересовао се и за конституисање Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање између Парламентарне скупштине БиХ и Европског парламента, присјећајући се да је то тијело једно вријеме добро функционисало, али и одређеног застоја у његовом раду у предизборном периоду.

Саговорници су изразили наду да ће парламентарни одбор за стабилизацију и придруживање, након конститусања у новом сазиву, успјешно повезивати Парламентарну скупштину БиХ и Европски парламент, саопштено је из кабинета замјеника предсједавајућег Представничког дома.