latinica  ћирилица
24/01/2023 |  15:01 ⇒ 15:02 | Аутор: РТРС

УКЦ Српске: Нови ласер апарат још један показатељ у пружању што бољих услуга пацијентима

Примјена софистицираног ласер апарата "Луменис М22" још је један показатељ да је приоритет руководства Универзитетског клиничког центра Републике Српске улагање у едукацију кадра, набавку савремене опреме и увођење нових процедура како би пружили што боље услуге својим пацијентима.
УКЦ-ласер - Фото: РТРС
УКЦ-ласерФото: РТРС

Ријеч је о мултифракцијском ласеру са великим бројем дерматолошких индикација и овај апарат, који је у Клиници за кожне и полне болести УКЦ-а у примјени од октобра прошле године, користе љекари широм свијета у третману великог броја стања, са изврсним резултатима.

Апарат посједује четири платформе од којих је једна ИПЛ /интензивна пулсна свјетлост/ таласне дужине од 400-1.200 нанометара, саопштено је из УКЦ-а.

ИПЛ се најчешће користи у третману црвенила лица, проширених капилара, хиперпигментација, благих до умјерених акни, одстрањивања нежељених длачица на лицу са мањих подручја /као на примјер науснице/, фото-подмлађивање.

Све третмане ласером индикује и обавља дерматолог, а на први, иницијални преглед пацијенти долазе са упутницом у заказани термин, док су услуге ласером комерцијалне и наплаћују се према важећем комерцијалном цјеновнику УКЦ-а.