latinica  ћирилица
24/01/2023 |  16:06 ⇒ 16:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Још једна безуспјешна потрага за дјечаком у мору у Херцег Новом

Данас је завршена још једна безуспјешна потрага за дјечаком којег је талас повукао у море 17. јануара са шеталишта у Херцег Новом.
Немирно море (Фото: EPA-EFE/Marcin Bielecki, илустрација) -
Немирно море (Фото: EPA-EFE/Marcin Bielecki, илустрација)

Данило Мијајловић, из Регионалног ронилачког центра Бијела, рекао је за портал подгоричког Дана да је данас претражен подводни терен.

- У складу са планом претражили смо југоисточну зону од мјеста инидента до дубине од 30 метара. Услови роњења су били бољи него претходних дана, а видљивост под водом је од два до три метра. Велики је простор који треба претражити, а данас је претражена зона до 30 метара - рекао је Мијајловић.

Додао је да ће потрага бити настављена сутра.

Директор Управе поморске сигурности и управљања лукама Жарко Лукшић је рекао да се данас трагало са копна, под морем и из ваздуха.

- Претрага је била са двадесетак пловила, ангажовано је било 16 ронилаца. Хеликоптер је летио два сата. Ништа нисмо уочили, од улаза у Боку до Кумбора и до Нјивица. Сутра ћемо потрагу појачати са специјалним пловимом ХМЗ-а. Наша два рониоца на дах погледаће увале и рупе, а приједлог рибара је да се сутра вече користе и ферали, њих четири до пет у низу - казао је Лукшић.