latinica  ћирилица
24/01/2023 |  17:11 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Из Српске подршка Вучићу у рјешавању питања Космета

Из Републике Српске пружена је подршка предсједнику Србије Александру Вучићу и изражено је увјерење да ће пронаћи рјешење да заштити Србе на Косову и Метохији.
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg) -
Александар Вучић (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg)

Искрену подршку предсједнику Србије пружио је и члан Предсједништва Српске демократске странке Дарко Бабаљ, рекавши да је интерес српске заједнице на Косову и Метохији нормалан живот, мир и стабилност у јужној српској покрајини.

- Република Српска и те како разумије ситуацију пред којом се данас налази Србија. Изазови и међународни притисак пред којим се налази Србија су најтежи у последњих 15 година и потребно је да се окупи сва српска интелигенција и снага око предсједника Србије да бисмо дали одговоре на националне изазове који нису од јуче већ са којима се Србија суочава још од деведесетих година - поручио је Бабаљ.

Предсједник Српске демократске странке Милан Миличевић каже да је сигуран да ће државно руководство Републике Србије на челу са предсједником Вучићем пронаћи најбоље рјешење за ситуацију у којој се налазе Срби на Косову, те учинити све како би се спријечили нови ратови, страдања, економско и инфраструктурно девастирање те демонизација Срба и Србије какву смо имали прилику гледати крајем прошлог вијека а која је, у појединим сегментима, присутна чак и данас.

- Мир нема алтернативу. Српски народ поднио је огромну жртву и изгубио довољно младости у претходним ратовима који су добијани на бојном пољу а губљени у завршним преговорима и то је нешто што не смијемо заборавити. Сада је вријеме за рационалну политику, без страдања. Вријеме је за дипломатију и побједу ''за столом'' - порука је Миличевића.