latinica  ћирилица
24/01/2023 |  17:50 ⇒ 18:29 | Аутор: sputniknews.com

ДФ: Мандић потенцијални кандидат на предсједничким изборима

Шеф Посланичког клуба Демократског фронта Славен Радуновић изјавио је да у том савезу не разматрају опцију нестраначког предсједничког кандидата и додао да је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић потенцијални кандидат на предсједничким изборима 19. марта.
Андрија Мандић - Фото: РТРС
Андрија МандићФото: РТРС

- Ми још нисмо одлучили да саопштимо име кандидата. Мандић је дефинитивно један од потенцијалних. Међутим, доста тога зависи од осталих кандидата, ко ће и на који начин да наступи на изборима. Углавном, кандидат ће бити неко из најужег руководства ДФ-а - рекао је Радуновић за подгоричке медије

Истиче да за ДФ не долазе у обзир заједнички кандидат парламентарне већине и нестраначка личност.

- Мислим да је та варијанта нестала оног момента када није дошло до формирања 44. Владе, не видим да ико показује вољу за таквим нечим и ми заиста нећемо покушати да измиримо парламентарну већину и да прихватимо нестраначког, него излазимо са својим кандидатом - навео је он.

Странке или групе грађана кандидате за предсједника државе могу предложити Државној изборној комисији најкасније 20 дана прије дана избора, односно 28. фебруара до поноћи.