latinica  ћирилица
25/01/2023 |  08:01 ⇒ 08:32 | Аутор: Агенције

Лајчак након састанка с Дачићем: Размијенили смо мишљења о дијалогу

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је да је са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем разговарао у Бриселу о дијалогу о нормализацији односа двије стране, у контексту тежње Србије за чланство у ЕУ.
Мирослав Лајчак  (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/bs) -
Мирослав Лајчак (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/bs)

- Добро је дочекати српског министра спољних послова Ивицу Дачића данас у Бриселу. Размијенили смо мишљења о дијалогу о нормализацији односа у контексту аспирација Србије за чланство у ЕУ - навео је јуче Лајчак на Твитеру.

Дачић је претходно, након одвојених састанака у Бриселу са Лајчаком, шефом дипломатије ЕУ Жозепом Борељом, комесарком за унутрашње послове Илвом Јохансон и председавајућим Комитета за спољне послове Европског парламента Дејвидом Мекалистером, поручио да су и Борељ и Лајчак истакли веома конструктивну и одговорну улогу предсједника Александра Вучића кад је ријеч о посљедњим разговорима у Београду о дијалогу Београда и Приштине.

Он је додао да је опредјељење Србије да учини све што може, водећи рачуна о националним и државним интересима, да настави европски пут и усаглашавање политике са политиком ЕУ.