latinica  ћирилица
25/01/2023 |  08:58 ⇒ 08:59 | Аутор: СРНА

Слабе падавине у брдима и на планинама

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити облачно и углавном суво вријеме, са слабим снијегом у брдско-планиским предјелима, док ће на југу бити претежно сунчано.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Током пријеподнева очекују се врло слаба киша и сусњежица понегдје на сјеверу и сјеверозападу, а слаб снијег у вишим предјелима.

На југу ће бити суво и сунчано, а мјестимично слаба киша очекује се према вечери с југоистока, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб вјетар, у Херцеговини и на западу умјерен сјевероисточни.

Највиша температура ваздуха биће од два до седам, на југу до 11, у вишим предјелима од минус један степен Целзијусов.

Овог јутра преовладава понегдје пада слаб снијег или сусњежица. У Херцеговини је претежно ведро, а на сјеверу има облака, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус седам степени, Хан Пијесак минус четири, Гацко, Мраковица, Соколац, Кнежево и Калиновик минус два, Билећа, Дринић и Невесиње минус један, Сарајево и Мркоњић Град нула, Бањалука, Приједор, Бијељина, Сребреница, Рибник, Тузла, Дрвар и Нови Град један, Добој, Зеница, Рудо и Србац два, Вишеград три, Требиње четири, те Мостар и Неум седам степени Целзијусових.

На Мраковици је у протекла 24 часа пало 14 литара кише по метру квадратном, у Новом Граду 12, у Бањалуци 11, у Приједору 10, у Добоју девет, у Сребреници, Српцу и Дринићу по осам, у Мркоњић Граду седам, на Сокоцу, на Хан Пијеску, у Кнежеву, Шипову и Рудом по пет, у Вишеграду и Бијељини по четири, у Калиновику, Билећи и Рибнику по три, а по један литар у Гацку и Невесињу.

На Чемерну су јутрос измјерена 44 центиметра снијега, у Калиновику 40, на Мраковици 36, у Дринићу 29, у Кнежеву 22, на Хан Пијеску 18, на Сокоцу 14, у Шипову и Гацку 10, у Мркоњић Граду и Рибнику осам, у Приједору и Новом Граду три, у Бањалуци два, а у Сребреници један центиметар снијега.