latinica  ћирилица
25/01/2023 |  12:51 ⇒ 13:36 | Аутор: РТРС

Предсједништво УС: Потребно урадити анализу пословања јавних предузећа и њиховог биланса

Предсједништво Уједињене Српске закључило је данас да је потребно урадити анализу пословања јавних предузећа у Републици Српској и њиховог биланса, што треба да буде основно мјерило за оцјену рада, те подржало кандидата СНСД-а Лазара Продановића за начелника општине Братунац.
Сједница Предсједништва Уједињене Српске (фото:facebook.com) -
Сједница Предсједништва Уједињене Српске (фото:facebook.com)

Предсједништво Уједињене Српске одржало је данас сједницу на којој је донијета одлука о одржавању Главног одбора странке и расписивању унутарстраначких избора, те направљен план за јачање странке у наредном периоду.

- На сједници је пружена подршка политици мира коју предводи предсједник Републике Србије, Александар Вучић, која није добила никакву валоризацију на Западу, већ је награђена само уцјенама које вријеђају здрав разум. Насупрот томе, отворено ратна политика Аљбина Куртија, која пријети да дестабилише регион, стално добија награде међународне заједнице - наведено је у саопштењу УС.

Сматрају да су никакве или млаке осуде угрожавања живота Срба и најновијег покушаја убиства на Косову и Метохији, сигнал да се ватре сукоба спонзоришу са Запада и да се Србија стално провоцира и тјера на осудну одбрану живота својих грађана и властитог достојанства.

Предсједништво Уједињене Српске подржава напоре Александра Вучића и државних институција на очувању мира и заштити народа али и статуса косова по резолуцији УН 1244.