latinica  ћирилица
25/01/2023 |  13:22 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Чубриловић са делегацијом кинеске компаније; Изградња аутопута Бањалука-Приједор од велике важности

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са делегацијом кинеске компаније "China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd", која гради ауто-пут Бањалука-Приједор, наводи се у саопштењу министарства.
Чубриловић са делегацијом кинеске компаније (Фото: Уступљена фотографија) -
Чубриловић са делегацијом кинеске компаније (Фото: Уступљена фотографија)

Како се истиче у саопштењу, на састанку је разговарано о динамици радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор и усаглашавању неопходних активности. Представници кинеске компаније информисали су министра Чубриловића да се пројекат изградње ауто-пута Бањалука-Приједлог реализује у складу са планираном динамиком.

Чубриловић је нагласио је важност изградње ауто-пута Бањалука-Приједор, у складу са роковима и законским процедурама, наводећи да је овај пројекат од стратешког интереса за цијелу Републику Српску.

Он је истакао да Република Српска, у сарадњи са надлежним институцијама и кинеским партнерима, континуирано предузима све потребне активности са циљем реализације пројекта изградње ауто-пута у предвиђеном року.

Саговорници су оцијенили да Република Српска и Република Кина у континуитету имају успјешну сарадњу, те су изразили увјерење да ће бити настављена и у будућности, на добробит развоја укупних односа Републике Српске и Кине.