latinica  ћирилица
25/01/2023 |  15:46 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Предложен притвор ухапшенима због дјечије порнографије (ВИДЕО)

Окружно тужилаштво у Бијељини саопштило је да је предложен притвор против шест лица ухапшених због сумње за искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за сексуално злостављање или искориштавање дјетета.
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни суд - Фото: РТРС
Бијељина: Окружно тужилаштво, Окружни суд, Правобранилаштво и Основни судФото: РТРС

Ухапшени су претходно испитани у просторијама Окружног тужилаштва у Бијељини.

Ријеч је о лицима чији су иницијали С.Ш, Е.Ђ, М.П, П.Г, К.К. и М.Ђ која су ухапшена у акцији Окружног јавног тужилаштва Бијељина, у сарадњи са полицијским органима Републике Српске, Управом криминалистичке полиције Републике Српске, те полицијским управама Бијељина и Зворник, наведено је у саопштењу.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске раније данас саопштено је да су ова лица ухапшена јуче у оквиру акције кодног назива "Карика 2022".

На основу наредби Основног суда у Бијељини, а под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, на седам локација је извршен претрес кућа и помоћних објеката које су користила осумњичена лица.

Том приликом су пронађени и одузети мобилни телефони, уређаји за похрањивање дигиталних података, сим и меморијске картице, као и остали докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела, наведено је у саопштењу из МУП-а.

Лица се сумњиче да су у протеклом временском периоду путем друштвених мрежа врбовала дјецу, затим их наводила на израду садржаја дјечије порнографије, те их упознавала са порнографијом шаљући им фотографски и видео-материјал порнографског садржаја, те да су покушавала договорити састанке са дјецом ради вршења обљубе.