latinica  ћирилица
25/01/2023 |  16:47 ⇒ 16:53 | Аутор: СРНА

Вулић: Приоритет Савјета министара биће пројекти од интереса за све

Приоритет у раду новог Савјета министара који је формиран у рекордном року биће пројекти који су од интереса за све грађане у БиХ, изјавила је шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

Вулићева је истакла да су брзо формирање најављивали предсједници СНСД-а Милорад Додик и ХДЗ-а Драган Човић, као и лидери "осморке" Елмедин Конаковић и Нермин Никшић, те да слиједи поштовање споразума дефинисаног између ових странака.

Она је нагласила да је најпозитивније што је реализовано оно о чему се говорило док су још текли преговори између ових странака.

- То се управо десило и потврдило се да су наши партнери остали на трагу тога да у власти буду кохезиони фактор од користи за БиХ и све грађане који у њој живе - рекла је Вулићева новинарима у Сарајеву.

Она је поновила да слиједе велике активности, а то су рад и реализација свих најављених пројеката.

- Нама у Републици Српској најбитније је да се реализују пројекти попут ауто-пута, Хидроелектране `Бук Бијела`, гасоводи... Све оно што је СДА и политичком Сарајеву до сада сметало - напоменула је Вулићева.

Она је нагласила да се званичници из Републике Српске радују развоју Српске, као и Федерације БиХ, Брчко дистрикта и сваког дијела БиХ.

Осврћући се на ставове опозиције Републике Српске и ставове појединаца из СНСД-а, Вулићева је напоменула да свако има право на своје мишљење и да онај ко губи има право да се љути.

- Беспредметно је коментарисати шта каже Младен Босић који није дошао у Брчко да ода почаст онима који су дали животе за Републику Српску сваке године када долазимо 9. јануара, а њега никад нема, као и тврдње да је неко криминогене прошлости, а постоји извјештај Сипе и других институција - рекла је Вулићева.

Коментаришући став Мирослава Вујичића из СНСД-а који се односи на министра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића, Вулићева је навела да поштује његово мишљење, али да још више цијени његову партијску одговорност и чињеницу да је Клуб СНСД-а одлучио да подржи министра.

- Он је то испоштовао што је за мене једино битно - рекла је Вулићева додавши да је тај приједлог био договор шире коалиције, а не Додика лично.

Она је захвалила ДНС-у што је гласао за четвртог делегата, а то је битно за Републику Српску.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ потврдио је данас именовања министара и замјеника министара у Савјету министара под предсједавањем Борјане Кришто. Новоименовани чланови Савјета министара положили су заклетве.

Данашњом одлуком Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ престаје и мандат досадашњем Савјету министара.