latinica  ћирилица
25/01/2023 |  17:47 ⇒ 22:27 | Аутор: СРНА

Нешић: Одлуке НСРС за мене су обавезујуће

Новоименовани министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да су за њега све одлуке и закључци Народне скупштине Републике Српске увијек биле и биће обавезујуће, а тако ће бити и током мандата на овој функцији.
Ненад Нешић - Фото: СРНА
Ненад НешићФото: СРНА

- Истовремено, у свом раду поштоваћу Устав БиХ, Дејтонски мировни споразум и законе у БиХ - рекао је Нешић у Сарајеву.

Нешић је истакао да ће му приоритети у раду на овој функцији бити борба против криминала и корупције, процесуирање свих лица која користе апликације "Скај" и "Аном", као и побољшање материјалног статуса полицијских службеника у БиХ.

Он је одбацио све спекулације у вези са његовом наводном повезаношћу са криминалним миљеом и новинарима показао увјерење о некажњавању, као и дозволу за ношење оружја, те подсјетио да је прошао провјере и у Централној изборној комисији БиХ и у Агенцији за истраге и заштиту, што значи да није осуђиван нити је против њега подигнута било каква оптужница.

- То што пишу поједини недобронамјерни квазиблогери и квазиновинари, који цртају мете људима на челу без икаквих доказа, није тачно и њима треба да се позабаве тужилаштво, судови и полицијске агенције. Никада нисам имао ни Скај ни Аном апликацију и не знам како то изгледа - рекао је Нешић, додајући да су он и његова породица угрожени због оптужби "које круже око њега".

Он је захвалио свим посланицима Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ који су данас потврдили именовање новог сазива Савјета министара.