latinica  ћирилица
26/01/2023 |  08:06 ⇒ 11:21 | Аутор: РТРС

Бакшић Митић: Становници Глине заборављени од свих, помажу им само добри људи (ВИДЕО)

Становници Глине су заборављени од свих и помажу им само добри људи који су својим донацијама успјели ријешити проблем неких кућа, изјавила је замјеник градоначелника Глине Бранка Бакшић Митић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Село Мајске Пољане код Глине - Фото: РТРС
Село Мајске Пољане код ГлинеФото: РТРС

Бакшић Митићева је прецизирала да три године од разорног земљотреса 885 породица живи у контејнерима, мобилним кућицама - условима који нису достојни људског живота.

- Држава Хрватска је обновила шест кућа. Обнова тече споро, а новаца има. Све се загубило у папирологији и то је један од главних разлога што обнова споро иде - рекла је Бакшић Митићева.

Нови министар просторног уређења, грађења и државне имовине Хрватске Бранко Бачић, у чијој је надлежности обнова, недавно је посјетио Петрињу и обећао је да ће доћи и у Глину.

- Прво ћу га одвести на терен да види како живи једна бака, па до човјека који живи у контејнеру без санитарног чвора. Можда ће се тада обнова убрзати - поручила је Бакишћ Митићева.

Она је истакла да мјештани Глине знају за акцију бањалучког удружења "Мозаик пријатељства" и да се надају да ће од тога нешто бити. Упутила је молбу свим грађанима Републике Српске да подрже ову акцију и тако помогну људима на Банији.

- Молим све грађане Српске да назову број 1415 и подрже ову акцију за нови дом за најмање три породице на Банији. Људима на Банији то пуно значи - поручила је Бакшић Митићева.