latinica  ћирилица
26/01/2023 |  11:10 ⇒ 11:29 | Аутор: РТРС

Селак: Безбједност српског народа на Космету света дужност свих нас

Предсједник Социјалистичке партије Српске, Горан Селак, изразио је безрезервну подршку Србији и српском народу након најновијих притисака и приједлога за Косово и Метохију, те низа напада на Србе у јужној српској покрајини, те поручио да Србија ни у овој борби није сама.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

- Безбједност нашег народа на Косову и Метохији је света дужност свих нас. Надамо се да ће и Европа напокон увидјети праву истину и сагледати цјелокупно стање, те стати у заштиту Срба на Косову и Метохији - истакао је Селак.

Указао да је безбједност Срба угрожена због учесталих напада, а да нападачи албанске националности не презају ни од оружаних напада на дјецу, што је антицивилизацијско понашање које заслужује сваку осуду.

- Велики притисци дијела међународне заједнице оптеретили су српски народ у цјелини, те отворено угрожавају наше виталне интересе. Поједине западне земље немилосрдно предлажу некакве планове за Косово и Метохију, а при томе не желе ни да чују српске ставове - рекао је Селак.

- Предсједник Србије Александар Вучић и државно руководство имају пуну подршку српског народа и Републике Српске - изјавио је Селак.

Селак је истакао да крупни геополитички догађаји не иду у прилог Србији, али је сигуран да ће дугорочно мудром политиком Србија сачувати територијалну цјеловитост земље.

Према његовим ријечима, економским развојем државе и јачањем кључних државних институција, Србија обезбјеђује неопходне услове да се успјешно избори са сепаратистичким снагама.