latinica  ћирилица
26/01/2023 |  15:38 ⇒ 15:58 | Аутор: РТРС

За нову болницу у Tребињу 128 милиона KM

Влада Републике Српске прихватила је информацију о потписивању уговора за пројектовање, изградњу и опремање нове Јавне здравствене установе Болница Требиње по принципу "кључ у руке", у вриједности 128,4 милиона КМ.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић је задужен да потпише уговор за реализацију овог пројекта са изабраном групом понуђача коју заступа представник групе понуђача "Херц градња" Билећа за укупну цијену понуде од 128.448.448 КМ са ПДВ-ом, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада је сагласна да се финансијска средства за реализацију пројекта обезбиједе из Буџета Републике Српске, у оквиру Буџета Министарства здравља и социјалне заштите, те да ће се иста исплаћивати у 48 једнаких мјесечних рата.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске претходно је спровело тендерску процедуру и донијело одлуку о избору најповољнијег понуђача, те прибавило мишљење Правобранилаштва Српске на нацрт уговора, наведено је у саопштењу.

Влада Републике Српске је задужила Републичку дирекцију за обнову и изградњу да врши стручно-технички надзор на извођењу радова.

Укупна бруто површина болничког комплекса је 17.826 метара квадратних.

Болнички објекат имаће 223 кревета и обухватаће одјељења онкологије, пулмологије, инфективно одјељење, одјељење психијатрије, неурологије, интерно одјељење, одјељење нефрологије, порођајно одјељење и гинекологију, одјељење хирургије и урологије, одјељење ОРЛ и офталмологије, ургентни блок са собом за опсервацију, дневне болнице - општа и онколошка, дијализа, хируршку, интернистичку и кардиолошку интезивна његу, полуинтезивну његу, опоравак пацијената-– ангиографија и ендоскопија, опоравак пацијената - ОРЛ и офталмологија, одјељење за опоравак уз операциони блок, одјељење за опоравак уз блок оперативне гинекологије и акушерства и интезивну његу – неонатологија, истиче се у саопштењу.

Предвиђена је медицинска опрема која треба да задовољи стандарде модерне болнице изграђене у складу са посљедњим технолошким достигнућима, по високим медицинским стандардима и адекватна за пружање планираних медицинских услуга.

Комплекс ће садржавати и пратећи објекат техничког блока, надстрешницу за санитетска возила, као и припадајуће колске и пјешачке комуникације заједно са паркинзима и зеленим површинама.