latinica  ћирилица
26/01/2023 |  16:12 ⇒ 17:23 | Аутор: СРНА

Суд одбио притвор ухапшеним због сумње на дјечију порнографију

Основни суд у Бијељини одбио је данас приједлог за одређивање притвора шесторици ухапшених који су осумњичени за кривично дјело за искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за сексуално злостављање или искориштавање дјетета.
Хапшење - Фото: илустрација
ХапшењеФото: илустрација

Из Окружног јавног тужилаштва Бијељина најављују жалбу на ово рјешење.

- Окружно јавно тужилаштво је Суду предочило доказе који указују на постојање основане сумње да су осумњичена лица починила наведено кривично дјела и уложиће жалбу на рјешење Основног суда у Бијељини којим је одбијен приједлога за одређивање притвора - наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Ријеч је о лицима чији су иницијали С.Ш, Е.Ђ, М.П, П.Г, К.К. и М.Ђ која су ухапшена у акцији Окружног јавног тужилаштва Бијељина, у сарадњи са полицијским органима Републике Српске, Управом криминалистичке полиције Републике Српске, те полицијским управама Бијељина и Зворник.

Из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске саопштено је раније да су ова лица ухапшена у уторак, 24. јануара, у оквиру акције кодног назива "Карика 2022".

Приликом претреса на седам локација пронађени су и одузети мобилни телефони, уређаји за похрањивање дигиталних података, сим и меморијске картице, као и остали докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

Они су осумњичени да су путем друштвених мрежа врбовала дјецу, затим их наводила на израду садржаја дјечије порнографије, те их упознавала са порнографијом шаљући им фотографски и видео-материјал порнографског садржаја, те да су покушавала договорити састанке са дјецом ради вршења обљубе.