latinica  ћирилица
26/01/2023 |  17:40 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

Вишковић-Тудик: Отварање канцеларије додатни подстицај интензивирању економске сарадње

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадорком Француске у БиХ Кристин Тудик, те овом приликом поздравио најављено отварање канцеларије Француске агенције за развој у БиХ.
Кристин Тудик и Радован Вишковић (Фото: Уступљена фотографија) -
Кристин Тудик и Радован Вишковић (Фото: Уступљена фотографија)

Током састанка, Вишковић је изразио очекивање да ће отварање канцеларије дати додатни подстицај интензивирању економске сарадње.

Предсједник Владе указао је да постоји значајан простор за унапређење економске сарадње са Француском, те представио бројне погодности које Влада Републике Српске, у оквиру свих стратешких опредјељења, нуди иностраним инвеститорима.

Вишковић је нагласио је да је економски развој кључни приотитет Владе Републике Српске, те истакао да је, у складу с тим, потребно учинити додатне напоре на јачању међусобних економских веза.

Амбасадорка Фрацуске Кристин Тудик нагласила је да постоји значајан простор за интензивирање међусобне економске сарадње, наводећи да ће најављено отварање Француске аганције за развој у БиХ дати додатни подстрек тим напорима.