latinica  ћирилица
26/01/2023 |  23:20 ⇒ 23:22 | Аутор: Агенције

Пуцњава у српском насељу код Сјеверне Митровице - Испаљен рафал из возила у покрету

Непознати нападачи испалили су вечерас рафал у ваздух у српском дијелу мултиетничког села Суви До код Сјеверне Митровице гдjе је прије само неколико дана претучен петнаестогодишњи Лазар Милутиновић.
Ротација - Фото: илустрација
РотацијаФото: илустрација

Представник Срба у Сувом Долу Мићо Краговић наводи да је пуцњава узнемирила житеље горњег дијела села у којем су насељени искључиво Срби.

- Из возила у покрету вечерас послије 17 сати испаљен је рафал у ваздух што је узнемирило овдашње Србе и што је још један вид психичког притиска на нас. Док смо истрчали из кућа возило је у мраку великом брзином нестало у правцу доњег дела села. Није прошло ни пет дана, а поново смо на мети. Лазар, дечак од 15 година, претучен је само зато што је српско дете. Четворица су га тукла, а наводно један Албанац је приведен - рекао је Краговић за Политику.

У селу Суви До код Сјеверне Митровице на КиМ уназад неколико година непознати починиоци су у више наврата ломили прозоре и врата на амбуланти и исписивали узнемиравајуће графите на албанском језику.

У мултиетничком селу Суви До живи око 250 Срба у потпуном албанским окружењу. Доњи дио села је насељен искључиво Албанцима, а окружују га албанска села Гушавац, Винарце и Видомирић.