latinica  ћирилица
27/01/2023 |  07:46 ⇒ 08:42 | Аутор: СРНА

Сњежне падавине успоравају саобраћај

Сњежне падавине јутрос успоравају саобраћај у Републици Српској и Федерацији БиХ, отежано се вози на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја гдје на коловозу има снијега од два до пет центиметара, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Стање на путевима (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Снијега има на путевима Рипач-Врточе, Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Босански Петровац-Ланиште-Кључ, Посушје-Јабланица, Ливно-Шујица-Купрес, Горњи ВакуФ/Ускопље-Прозор преко Макљена.

Јак вјетар фомира сњежне наносе на путевима Ливно-Шуица-Купрес и Босанско Грахово-Ресановци.

И даље је, због снијега и леда, на дионици Рисовац-Блидиње-Посушје на снази забрана кретања за теретна возила, док путничка возила саобраћају отежано.

Возачима се скреће пажња и на повећану опасност од одрона и мјестимично смањену видљивост због магле.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелу Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.