latinica  ћирилица
27/01/2023 |  08:11 | Аутор: СРНА

Данас хладније, уз слаб до умјерен снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно и мало хладније вријеме, уз слаб до умјерен снијег, док ће на југу бити углавном суво.
Снијег (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr) -
Снијег (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr)

У нижим предјелима очекује се мањи пораст сњежног покривача, а у вишим предјелима нових 10 до 15 центиметара. На југу Херцеговине биће претежно облачно и углавном суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб сјеверни вјетар, у Херцеговини и на југозападу умјерен сјевероисточни.

Максимална температура ваздуха биће од минус два до два, на југу до седам, у вишим предјелима од минус четири степена Целзијусова.

У БиХ јутрос је претежно облачно вријеме, у већини крајева забиљежен је слаб снијег, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус 12, Хан Пијесак минус седам, Чемерно минус шест, Соколац и Калиновик минус пет, Мраковица и Кнежево минус четири, Гацко и Дринић минус три, Сарајево, Мркоњић Град, Сребреница и Шипово минус два, Бањалука, Бијељина, Приједор, Зворник, Вишеград, Рудо, Градишка, Фоча, Добој, Бихаћ, Сански Мост и Нови Град нула степени.

У Српцу, Дрвару, Градачцу, Тузли и Зеници јутрос је измјерен један степен, у Билећи и Широком Бријегу два, Требињу три, Мостару четири и у Неуму шест степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа било је у Сребреници и Хан Пијеску гдје је пало по пет литара по метру квадратном, у Бијељина, Мраковици и Кнежеву по четири, у Бањалуци и Чемерну по три, у Градишци, Добоју, Новом Граду, Мркоњић Граду и Српцу по два, те по један литар у Приједору, Шипову, Вишеграду, Рудом и Сокоцу.

Највиши сњежни покривач јутрос је на Чемерну гдје су измјерена 44 центиметра, у Калиновику 35, Мраковици 32, Дринићу 28, Хан Пијесаку 20, Сокоцу 12, Мркоњић Граду 10, Гацку девет, Сребреници и Шипову по седам, Добоју четири, Бањалуци, Бијељини и Приједору по три, Фочи два, те по један центиметар у Зворнику, Градишци, Вишеграду, Рудом и Српцу.