latinica  ћирилица
27/01/2023 |  09:07 ⇒ 09:09 | Аутор: РТРС

Отворена изложба "25 година Академије умјетности Универзитета у Бањалуци"

Синоћ је у Музеју савремене умјетности Републике Српске отворена изложба "25 година Академије умјетности Универзитета у Бањалуци", којом се прославља важан јубилеј - 25 година од оснивања Академијe.
Музеј - Фото: РТРС
МузејФото: РТРС

На поставци су представљена дјела свих наставника и сарадника који раде и који су радили на студијском програму Ликовне умјетности, чији се умјетнички радови могу посматрати као саставни дио наставног процеса од оснивања Академије умјетности до данас.

Изложбa обухвата радове 50 ликовних стваралаца са више од 80 дијела која су излагана на регионалним и свјетским изложбама савремене умјетности.

Изложбу је свечано отворио Жељко Будимир, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Многобројној публици су се обратили Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањалуци, Драгана Пурковић Мацан, декан Академије умјетности Универзитета у Бањалци и Сарита Вујковић, директорица Музеја савремене умјетности Републике Српске, који су истакли значај и континуитет успјешне сарадње ове двије институције коју је до сада обиљежило много заједничких изложбених пројеката и едукативних програма.

Догађају је присуствовао и конзул Србије у Републици Српској, Милош Вујић, као и бројни професори и студенти Академије умјетности.

Изложба "25 година Академије умјетности Универзитета у Бањалуци" биће отворена до 26. априла 2023. године.