latinica  ћирилица
27/01/2023 |  09:33 ⇒ 09:37 | Аутор: РТРС

Вишковић упутио честитку ученицима, просвјетниим радницима и свим запосленим у образовању

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је данас честитку ученицима, просвјетниим радницима и свим запосленим у образовању, поводом школске славе – Светог Саве.
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

- У име Владе Републике Српске, и у своје лично име, честитам вам школску славу – Савиндан. Ово је још једна прилика да се, пригодним свечаностима и другим манифестацијама у школама, подсјети на славну традицију, у спомен на немјерљиву заоставштину нашег највећег просвјетитетља. Нека свечано обиљежавање Савиндана уједно буде и прилика да се укаже на потребу сталног унапређивања и модернизације образовног система, у духу просвјетитељства који нам је у вјечни аманет оставио Свети Сава - наведено је у честитки премијера Српске.

Додаје да ће данас најбољи међу најбољим у школама широм Републике Српске примити симобличне награде и добити заслужно признање за уложени труд и прегалаштво.

- Нека им ове награде буду додатни подстицај да и у наставку школовања остваре нове успјехе, трудећи се да буду на част и својим родитељима и Републици. У настојању да додатно унаприједи положај нових нараштаја, Влада Републике Српска је у годинама иза нас предузела бројне напоре с циљем модернизације образовног система и стимулисања најуспјешнијих, омогућавајући бројне повластице, од стипендија до бесплатног боравка у студентским домовима за све студенте, по чему смо јединствени у региону - додаје се у честитки.

Вишковиће је изразио наду да ће ова година бити обиљежена и новим, значајним улагањима у изградњу нових школских објеката, пружајући на тај начин својеврсан подстрек демографској обнови, која је један од кључних циљева Владе Републике Српске.