latinica  ћирилица
27/01/2023 |  09:46 | Аутор: РТРС

Стојичић: Пут светосавског насљеђа је пут знања, истине, праведности и човјекољубља

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић упутила је искрене честитке свим ученицима, те просвјетним радницима и ваннаставном особљу поводом школске славе – Светог Саве.
Жељка Стојичић - Фото: РТРС
Жељка СтојичићФото: РТРС

- Обиљежавање празника посвећеног Светом Сави у школама у Републици Српској прилика је за подсјећање и указивање на просвјетитељске темеље и основне вриједности које је у наш васпитно-образовни систем својим ликом и дјелом засвагда уткао први српски просвјетитељ. Пут светосавског насљеђа је пут знања, истине, праведности и човјекољубља који се слиједи срцем и умом. Он је стално полазиште свих просвјетитељских постигнућа и заједничких стријемљења да се са тога пута не скрене у свакодневном раду и поступању. Истрајност у томе смислу наша је обавеза - navedno je u честитки Стојичићеве.

Истазала је захвалност свима који улажу додатни труд како би пригодним програмима указали на ове вриједности и у складу са њима истакли и похвалили значајна ученичка и наставничка постигнућа у школама.

- Позивам све наставнике и ученике да, мотивисани свијетлим примјером светосавске скромности, духовности, истрајности и учености вриједно раде и тако остваре све зацртане циљеве, те да вођени овим примјером никада не посустану у исказивању својих потенцијала - додаје се у честитки.