latinica  ћирилица
27/01/2023 |  10:20 ⇒ 10:22 | Аутор: РТРС

Селак: Чувајмо отаџбину којој је Свети Сава исклесао темеље

Горан Селак, предсједник Социјалистичке партије Српске, честитао је ђацима, учитељима, просвјетним и научним радницима и свим православним Србима школску славу првог српског архиепископа Светог Саву.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

- Савиним путем је наш народ засијао у најсјајнију нијансу православља, у српско светосавље. Учећи од Светог Саве, треба да вјерујемо као што је он вјеровао када је писао Карејски типик и подизао Хиландар, да се миримо, као што је Сава мирио браћу и да волимо и градимо отаџбину којој је Сава са оцем исклесао темеље - поручио је лидер СПС-а.

Селак истиче да су два угаона камена на којима српска државност и данас почива дјело српског принца, који је утврдивши вјеру добијањем аутокефалности Српске православне цркве и оснивајући прве школе, поставио путоказ на основу којег Срби и данас путују.

- Срби немају другог пута осим светосавског, а на том путу једино можемо сачувати свој идентитет, вјеру и учења, која су нас и уобразила у форму праведног и истинољубивог народа. Само ходећи Савиним путем бићемо сигурни у свој опстанак и препород и поносно стајати своји на своме - закључио је Селак, честитајући Савиндан.