latinica  ћирилица
27/01/2023 |  10:54 ⇒ 11:30 | Аутор: СРНА

Шпирић: Све видљивија безидејност и одсуство било какве визије опозиције из Српске

Потпредсједик СНСД-а Никола Шпирић изјавио је да је, како вријеме протиче и како се приводи крају процес конституисања власти БиХ, све видљивија безидејност и одсуство било какве визије опозиције из Републике Српске.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

- Понуда предсједника Републике Српске Милорада Додика да, према изборном резултату, буду дио власти на нивоу БиХ била је понуда која се не одбија. Она је била корисна како за стабилност Републике Српске, тако и за опстанак опозиције - рекао је Шпирић Срни.

Нажалост, указао је Шпирић, они су након пораза на изборима потрчали у загрљај истовремено и странкама "осморке" и Странци демократске акције /СДА/.

- Странке "осморке" су их циљано препустиле загрљају СДА која ће постати електрични чобан њиховог будућег политичког дјеловања", истакао је Шпирић.

Према његовим ријечима, СДА ће учинити све да дестабилизује "осморку" на једној страни, а преко опозиције и Републику Српску, на другој страни.

То ће бити, оцијенио је он, нови модел покушаја дестабилизације коме се неће противити међународна заједница, јер ријеч дестабилизација значи и њихово појачано присуство у БиХ.

- Што би народ рекао - и вук сит и овце на броју - закључио је Шпирић, који је и делегат у Дому народа парламента БиХ.